UTBILDNINGAR

Örebro Filmförening jobba långsiktigt med att uppmuntra filmskapandet åt de som har ett film intresse. Det spelar inte någon roll hur insatt man är i film världen här kan man komma och lära sig någonting nytt oavsett om man tittar på en film i månaden med familjen eller är aktivt ute och filmar en gång om dagen.

 

Dessa utbildningar ska stödja film intresset som du redan har och inspirera dig till att göra något kul med det. Film handlar inte bara om den bakom kameran, därför är dessa utbildningar också viktiga när det kommer till bygget av ditt närvärk. Här kan vi diskutera idéer och hjälpa varandra inom och utanför projekt.

 

Som sagt krävs ingen bakrund inom film för att komma på dessa bara ett medlemskap, så häng med direkt!

 

 

Aktiv information om våra utbildningar kommer från vår Facebook sida, se den HÄR.

 

UTBILDNINGAR

Filmmanusverkstad

Producentverkstad

Örebro Filmmanusverkstad vill bygga en bro för aspirerande manusförfattare in i branschen och är en del av Örebro Filmförening och Live at Hearts utvecklingsprojekt och ska bestå av medlemmar i Örebro Filmförening.

 

Vid medverkan under manusverkstadens möten så står man automatiskt under hederskoden om att inte använda de andra deltagarnas manus för egen nytta eller sprida dem på något sätt utanför gruppen.

 

Kursledare är Martin Sörensen som är utbildad filmvetare på Örebro Universitet.

 

Vi träffas tre gånger i månaden – en med föreläsning, en för workshop och en gång för att ge feedback på varandras manus.

 

Producentens roll i en filmproduktion är viktigare än nånsin. Som producent ska du inte bara planera projektet utan också hitta finansiering och människor som kan arbeta med projektet.

 

Ofta är rollfördelningen i ett filmprojekt att regissören har det konstnärliga ansvaret och producenten ansvaret för att projektet ska gå att genomföra. Kursen utgår från filmproduktion men fungerar lika bra på musikproduktion eller teater.

 

Under året kommer vi att arbeta med finansiering, budgetarbete, projektplanering, pitchning, avtal, och genomförande. Under året kommer även gäster från filmsverige att gästa oss och berätta om sina erfarenheter.

 

Kursledare är Åke Lundström som är VD för Live at Heart men som också producerar film för TV i sitt bolag Eyra Media och har arbetat med finansiering av filmer som Män som hatar kvinnor, Arne Dahl-serien, Maria Lang-serien och Himlen är oskyldigt blå.

 

Vi träffas en gång i månaden för föreläsning, möten med externa gäster och genomgång av egna projekt.

PUSH

Kursen är för unga kvinnor i Örebro län och ska uppmuntra till att berätta historier och bidra till filmmediet utifrån ett kvinnligt perspektiv. I kursen kommer det bland annat ingå hur man berättar en historia med film, hur utrustningen funkar och på vilka sätt den går att använda, vad man behöver tänka på innan man sätter igång med att göra en film och mycket mer.

 

Vi hoppas att ni som deltar i kursen sedan ska vilja skapa en film tillsammans framåt sommaren 2018!

 

Kursen kommer ledas av Marim Shamasha som jobbar på Örebro Filmförening och produktionsbolaget Eyra Media.

 

Kursen kräver medlemskap i Örebro Filmförening (100 kr) men startar med en kostnadsfri kickoff där vi kommer presentera hur kursen ska läggas upp och det finns tillfälle att komma med frågor och tankar om kursen. Vi bjuder då även på fika efteråt.

 

Se vilka utbildningar som håller på just nu på våran Facebook sida! Om den utbildning som du är intresserad av inte visas eller om du har tips om en utbildning som du skulle villa ta del av var vänlig att ta kontakt med oss

© Copyright. All Rights Reserved.