TA DEL AV


TA DEL AV


Vi jobbar för att utrusta filmintresserade med det som kan behövas inom respektive bransch. Detta gör vi genom att bidra med utbildningar som Manusverkstad, Producentverkstand och PUSH till de som är medlemmar i Örebro Filmförening. Dessa kurser tillåter filmintresserade att bygga upp en stadig idé som med hjälp av kunskapen som erhålls under kurserna ska kunna utföras.


Örebro Filmförening är också involverade i filmfestivaler som Live at Heart, Josef Filmtävling och Noomaraton.

FILMFESTIVALER

LIVE AT HEART


In the competition section of the festival several films will get nominated for Live at Heart Film Best Short. The films for the competition will be selected by a pre-jury and the films will be screened for an international jury who then will choose a winner.

JOSEF FILMTÄVLING & FILMFESTIVAL


Josef Filmtävling är en regional kortfilmsfestival som är en uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan. Filmare i åldern 16-26 år som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Örebroregionen kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning.

NOOMARATON


På Noomaraton ser du närproducerad och purfärsk kortfilm. Filmerna skapas helgen före visningen i en riksomfattande filmtävling där deltagarna gör film på 24 timmar.

Producentverkstaden förklarar hur producentens roll i en filmproduktion är viktigare än nånsin. Som producent ska du inte bara planera en filmproduktion utan också hitta finansiering och människor som kan arbeta med projektet.


Läs mer...


UTBILDNINGAR


Manusverkstaden vill bygga en bro för aspirerande manusförfattare in i branschen och är en del av Örebro Filmförening och Live at Hearts utvecklingsprojekt som ska bestå av medlemmar i Örebro Filmförening.


Läs mer...Kursen är för unga kvinnor i Örebro län och ska uppmuntra till att berätta historier och bidra till filmmediet utifrån ett kvinnligt perspektiv.


Läs mer...UTRUSTNING

Som medlem får du tillgång till massor av utrustning som behövs för att göra en film.


Du får dels tillgång till Canon 5D Mk III, ljuskit, ljudkit och mycket mer.


KORT OM OSSVi är en ideell förening som så långt tillbaka som 1997 jobbat med att främja film på alla sätt i Örebro Län. I år tar vi ytterligare ett steg framåt och kommer förutom att anordna vår årliga festival att inleda olika typer av filmverksamhet året runt!

+46 (0) 762 64 20 74


info@orebrofilmforening.se


Klostergatan 35, 703 61 Örebro

© Copyright. All Rights Reserved.