Spökstaden

Örebro Filmförening arrangerar skräckfilmsfestival på BIO ROXY den 29e oktober som del av SPÖKSTADEN!

KÖP BILJETTER HÄR

SMÅLÄSKIGT (åldersgräns 11 år) – Rum 213

Tid: 14.00

Längd: 77 min

Språk: Svenskt tal.

Pris: 50 kr

Land: Sverige

År: 2017

Regi: Emelie Lindblom

Det är sommarlovet efter sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år. Snart börjar oförklarliga saker hända: Saker försvinner, Bea har läskiga mardrömmar och ibland vaknar de andra tjejerna av hennes skrik. När Meja tar foton på Elvira så ersätts Elvira av ett vitt sken. Ett brev med ålderdomlig handstil leder tjejerna till en gammal dam i ett nedgånget hus. Hon berättar att en flicka dog på kollot för sextio år sedan, och om en rödhårig flicka i vit klänning som sedan dess smyger runt i korridorerna på kollot.

Filmen är baserad på Ingelin Angerborns populära bok Rum 213. Klicka här för trailer

LÄSKIGT (åldersgräns 15 år) – A night in the cabin

Förhandsvisning

Tid: 16:00

Längd: 87 min

Språk: Engelskt tal (ingen text)

Pris: 70 kr

Land: Sverige/USA

År: 2017

Regi: Johan Bodell

Ett amerikanskt par anländer för att njuta av den svenska naturen vid pojkvännens familjehem samt hitta varandra i en stagnerad relation. De möter dock en inhemsk sociopat som tagit sig igenom ödemarken med mord och lögner och ser paret som sitt nästa mål. Vad som följer är en intensiv katt-och-råtta lek där paret kämpar för sin överlevnad med en sociopatisk mördare hack-i-häl.

A Night in the Cabin filmades med både svenskt och amerikanskt filmteam sommaren 2016 mitt i Svenska vildmarken i Hälsingland och efterproduktions-arbetet har tagit filmen till både Fillippinerna och Kalifornien.  Utöver dess multikulturella ursprung är filmen även den första långfilmen att släppas av Erik själv. Efter uppväxten i Nora studerande han vid Filmgymnasiet Gotland, Stockholms filmskola och Stockholms dramatiska högskola.

Efter visningen kommer Erik Kammerland samt filmens regissör Johan Bodell att finnas på plats för att prata om filmen och svara på alla publikens frågor, om de vågar att ställa dom.

Klicka här för trailer

ASLÄSKIGT (åldersgräns 15 år)

Tid: 19.00

Längd: 80 min

Språk: Svenskt tal

Pris: 90 kr

Land: Sverige

År: 2016

Regi: Daniel di Grado

Filmen handlar om Alena (Amalia Holm) som lever ett långt ifrån enkelt liv som förvandlas till ett rent helvete på internatskolan Ekensberg. Alena blir grovt mobbad men Alenas bäste vän Josefin (Felice Jankell) vägrar låta henne ta mer skit, något som kan få ödesdigra konsekvenser för alla…

Filmen är baserad på Kim W. Anderssons serieroman. Klicka här för trailer.