Örebro producentverkstad

Producentverkstan Örebro

HT 2017 VT 2018

Producentens roll i en filmproduktion är viktigare än nånsin. Som producent ska du inte bara planera projektet utan också hitta finansiering och människor som kan arbeta med projektet.

Ofta är rollfördelningen i ett filmprojekt att regissören har det konstnärliga ansvaret och producenten ansvaret för att projektet ska gå att genomföra.

Bägge rollerna måste finnas men under vintern 2017/2018 kommer vi att koncentrera oss på producentrollen.

Kursen utgår från filmproduktion men fungerar lika bra på musikproduktion eller teater.

Under året kommer vi att arbeta med finansiering, budgetarbete, projektplanering, pitchning, avtal, och genomförande.

Vi kommer att arbeta med era egna projekt under året. Vi ska hjälpa varandra att genomföra projekten.

Kursledare är Åke Lundström som är VD för Live at Heart men som också producerar film för TV i sitt bolag Eyra Media och har arbetat med finansiering av filmer som Män som hatar kvinnor, Arne Dahl-serien, Maria Lang-serien och Himlen är oskyldigt blå.

Under året kommer gäster från filmsverige att gästa oss och berätta om sina erfarenheter.

Vi träffas en gång i månaden för föreläsning, möten med externa gäster och genomgång av egna projekt.

Start:  3 oktober

Ca 10 träffar under 2017 HT / VT 2018:

Kursen är kostnadsfri för medlemmar i Örebro filmförening

Plats: Klostergatan 35, Örebro