Örebro Producentverkstad

Producentens roll i en filmproduktion är viktigare än nånsin. Som producent ska du inte bara planera projektet utan också hitta finansiering och människor som kan arbeta med projektet.

Ofta är rollfördelningen i ett filmprojekt att regissören har det konstnärliga ansvaret och producenten ansvaret för att projektet ska gå att genomföra. Kursen utgår från filmproduktion men fungerar lika bra på musikproduktion eller teater.

Under året kommer vi att arbeta med finansiering, budgetarbete, projektplanering, pitchning, avtal, och genomförande. Under året kommer även gäster från filmsverige att gästa oss och berätta om sina erfarenheter.

Kursledare är Åke Lundström som är VD för Live at Heart men som också producerar film för TV i sitt bolag Eyra Media och har arbetat med finansiering av filmer som Män som hatar kvinnor, Arne Dahl-serien, Maria Lang-serien och Himlen är oskyldigt blå.

Vi träffas en gång i månaden för föreläsning, möten med externa gäster och genomgång av egna projekt.

Start våren 2018:  9 januari

Kursen är kostnadsfri för medlemmar (100 kr) i Örebro Filmförening

Plats: Klostergatan 35, Örebro

Vill du medverka i manusverkstaden kan du kontakta Åke Lundström eller Martin Sörensen via facebook eller mail på:

ake@liveatheart.se

martin@orebrofilmforening.se