NOOMARATON

Filmtävlingen där man gör film på tid! Du har 24 timmar på dig att göra en film och det enda du får veta är : tre platser, tre föremål och ett tema. Är du redo för den ultimata utmaningen?

INFORMATION

På Noomaraton ser du närproducerad och purfärsk kortfilm. Filmerna skapas helgen före visningen i en riksomfattande filmtävling där deltagarna gör film på tid.

Vid startskottet klockan nio på lördagsmorgonen meddelas ett tema, tre platser och tre föremål som ska finnas med i den färdiga filmen. Därefter har lagen 24 timmar på sig att färdigställa sina filmer innan målgång på söndagsmorgonen.

Arrangemanget startades i Örebro för drygt femton år sedan, och har nu blivit en riksomfattande tävling med riksfinal på Filmhuset i Stockholm.

Kom och se de färskaste filmerna du någonsin kommer att se, och hjälp till att rösta fram biopublikens favorit!

REGLER

- Deltagande lag har 24 timmar på sig att färdigställa sin film

- Ett filmlag får bestå av 1-4 personer

- Filmen får skapas med valfri teknik

- Om musik används i filmen ska den vara egenkomponerad

eller clearad

- Filmen ska vara färdig senast kl 09.00 på söndagmorgonen

- Färdig film får vara max 5 minuter.

Mer information om regler hittar du HÄR.

JURYNS BEDÖMNINGSKRITERIER

En NOOMARATON-jury bedömer tävlande filmer utifrån följande kriterier:

– Berättelsens förmåga att gripa sin publik

– Hur väl filmen speglar förutsättningarna.

– Filmiskt hantverk

Teknisk kvalitet ska inte i någon högre grad styra bedömningen av filmen.

Att förutsättningarna (tema, platser och föremål) fyller en funktion för handlingen och visualiseras är centralt vid juryns bedömning.

ANMÄL DITT LAG

Information om hur du anmäler dig och ditt lag finner du på NOOMARATONs egna hemsida.

VID ANMÄLNINGAR FRÅN ÖREBRO LÄN KONTAKTAR DU

Jerry Eriksson

jerry.eriksson@regionorebrolan.se

4 SEPTEMBER 2018

Visningen av filmerna skapade under NOOMARATON visas klockan 18.30 på Bio Roxy i Örebro.

KORT OM OSS

Vi är en ideell förening som så långt tillbaka som 1997 jobbat med att främja film på alla sätt i Örebro Län. I år tar vi ytterligare ett steg framåt och kommer förutom att anordna vår årliga festival att inleda olika typer av filmverksamhet året runt!

info@orebrofilmforening.se

Klostergatan 35, 703 61 Örebro

© Copyright. All Rights Reserved.